6 betaalbare tools die jou van pas komen

Bekijk hieronder de 6 tools die direct toegepast kunnen worden in 2018.

Mobiele apps voor e-boekhouden
Wanneer je een boekhoudpakket gaat kiezen, kijk dan naar boekhoudsoftware die een app beschikbaar stelt zodat je overal jouw administratie kunt bijwerken en raadplegen. Dit scheelt een hoop tijd en moeite binnen uw bedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld met verschillende boekhoudpakketten direct een foto maken van jouw inkoopfacturen/bonnen die vervolgens direct jouw administratie in gaat zodat je deze nooit meer kwijtraakt.

Efficiënt samenwerken binnen jouw bedrijf
Om efficiënt samen te werken kun je Slack gebruiken. Slack brengt namelijk alle communicatie in jow bedrijf op één plek samen waardoor het versturen van interne mails overbodig wordt. Hiermee heb je de mogelijkheid de “CC” cultuur binnen jouw bedrijf om te scholen naar efficiënte, doelgerichte kanalen wat de samenwerking binnen jouw bedrijf flink bevorderd. Je kunt het vergelijken met privé “chatrooms” van vroeger die zijn ingericht om verschillende onderwerpen te bespreken, met enkel de mensen die te maken hebben met dit onderwerp. Je kunt gemakkelijk informatie en bestanden delen, zowel privé als in een groep binnen jouw bedrijf. Bovendien kun je verschillende groepen aanmaken waarbij iedere groep een ander onderwerp behandeld. Via de app van Slack is deze dienst meteen mobiel en dus overal bereikbaar. Kortom, Slack is onmisbaar binnen jouw bedrijf.

Overal ter wereld bereikbaar zijn met jouw bedrijf
Dit betekent overal bereikbaar zijn terwijl jouw klanten of potentiële klanten hier niks van merken. Of je nu op een terrasje zit of lekker op het strand ligt in Miami, het maakt niet uit. Met de komst van Voice over IP (VOIP) is dit mogelijk. Je bent namelijk overal ter wereld bereikbaar op een vast telefoonnummer waarbij je met jouw mobiele telefoon of computer kunt opnemen(mits je internet hebt)..

Beheer uw klanten eenvoudig
Ondertussen zijn er talloze CRM systemen beschikbaar die jouw een hoop tijd en ellende kunnen besparen als het aankomt op klantenbeheer. Met een CRM systeem heb je informatie van al jouw klanten binnen handbereik. CRM systemen hebben vaak talloze mogelijkheden die nog verder gaan dan alleen klantenbeheer. Het is daarentegen wel belangrijk om dit goed in te richten en bij te houden omdat het CRM anders zijn werking verliest.

Weinig kennis van marketing, maar je wilt dit wel zelf doen? Geen probleem!
Online kun je veel informatie vinden over het inzetten van verschillende marketingkanalen maar door de hoeveelheid aangeboden informatie kun je door de bomen het bos niet meer zien. Met de app Primer is het mogelijk om lessen te krijgen in adverteren, content-opbouw, marketingstrategie en het meten van marketinginspanningen. De lessen worden opgebouwd uit simpele begrijpbare dia’s. Je kunt direct zien hoelang een les duurt en kunt beginnen wanneer je wilt. Zo wordt het opbouwen van marketingkennis een stuk makkelijker.

Mobiele website
Is je website nog steeds niet responsive oftewel mobiel-vriendelijk? Doe hier dan wat aan, Google heeft namelijk aangegeven dat zij vanaf 2018 het algoritme gaan veranderen. Dit betekent dat responsive websites in de zoekresultaten de voorkeur krijgen in tegenstelling tot de desktop versies. Voor jou als ondernemer betekent dit dat de kans groot is dat collega bedrijven met responsive websites boven jou komen te staan. Hiervoor kun je het beste een professional inschakelen. Als je gebruik maakt van een CMS systeem zoals bijvoorbeeld WordPress kun je gebruik maken van plugins en extensies die jouw website in één keer responsive kunnen maken.

Dit bericht is gepost in Tips. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *