“We kunnen snel schakelen doordat we vanaf de eerste dag al volledig overzicht hebben, dit heeft enorm geholpen in onze snelle groei.”

Vanuit 15 jaar ervaring met ventilatiesystemen is in 2016 Alpha Ventilatie ontstaan. Het idee was simpel: gezonde lucht moet voor iedereen toegankelijk zijn. In de zakelijke markt werd er reeds veel aandacht besteed aan het onderhouden van ventilatiesystemen. Vooral nu inmiddels bekend is dat luchtkwaliteit onze gezondheid in grote mate beïnvloed. Wat het eigenlijk heel gek maakt dat er in thuissituaties veelal weinig aandacht aan wordt besteed en er ook niet veel partijen zijn die hier echt werk van maken.

Daar moest verandering in komen vond A. Rezaie wat tot oprichting van Alpha Ventilatie heeft geleid. Door de focus op kwaliteit in combinatie met een hoog servicegehalte is het bedrijf in kort tempo uitgegroeid tot wellicht de belangrijkste speler binnen de markt voor particuliere ventilatiesystemen.

Door de groeipotentie hadden we een partij nodig waarmee we een sterke fundering voor het bedrijf konden bouwen

Doordat we al snel doorhadden wat de groeipotentie was voor Alpha Ventilatie beseften we dat we alles vanaf begin goed op orde moesten hebben om snel genoeg te kunnen groeien. Ook vonden we het belangrijk dat we flexibel en professioneel opereren zodat we snel kunnen reageren op ontwikkelingen en onze klanten weten dat we een serieuze speler zijn. Een uitdaging waarvan we wisten dat dit in praktijk niet makkelijk zou zijn, vooral omdat de meeste kennis en ervaring zich op de werkvloer bevindt.

We kwamen in contact met Accloudant die ons vervolgens een totaaloplossing bood voor het leggen van een solide fundering als het gaat om backoffice en administratie. Na een aantal verschillende gesprekken waarin we de wensen en opties hebben besproken was het vertrouwen er om Accloudant de opdracht te geven en de samenwerking te starten.

Door de betrokken aanpak hebben we soepele processen en goed werkende systemen

Vanaf begin heeft Accloudant met ons meegedacht in het bepalen wat professionaliteit voor ons betekent en hoe we dat moeten inrichten op kantoor. Het is ook fijn dat we samen regelmatig analyseren waar we staan, waar we heen willen en wat we daarvoor moeten doen. Door onze ervaring met Accloudant en het advies wat we van ze hebben gehad zijn we gaan inzien hoe belangrijk het is om gestructureerd te werken met ondersteuning van de juiste systemen. Daarnaast hebben we geleerd dat ook de achterkant van het bedrijf niet stil moet blijven staan. We hebben gemerkt dat bij iedere fase van het bedrijf een andere werkwijze hoort waarbij systemen soms aangepast of vervangen moeten worden.

Ali Rezaie: “Doordat we live inzicht hebben zijn we sneller gegroeid.”

Doordat we een partner hebben met kennis van zaken, hebben we niet het wiel opnieuw uit hoeven vinden wat ons uiteindelijk erg veel tijd heeft bespaart. Omdat we onze kostbare tijd in de groei van ons bedrijf konden steken zijn we vervolgens erg snel, maar ook gezond gegroeid. We zijn inmiddels één van de grote spelers in de markt met de hoogste klantbeoordeling in de markt. Het feit dat onze klanten a tot z een professionele indruk van ons hebben zijn we trots op.

Onze snelle groei was niet gelukt zonder de ondersteuning van Accloudant

Doordat we ook aan de achterkant vanaf begin alles op orde hebben gebracht en gehouden hebben we altijd goed inzicht gehad in onze cijfers. Door de slimme werkwijzen die we met Accloudant hebben toegepast zijn we vrijwel live bij op ieder gebied. We hebben gemerkt dat we met onze actuele cijfers snel pijnpunten konden identificeren en aanpakken. Hierdoor zijn we enorm flexibel en houden we de kwaliteit hoog. Dat heeft uiteindelijk ook grote impact gehad op onze klanttevredenheid, waar je initieel niet direct aan denkt bij je administratie en backoffice.

De kracht zit hem in de totaalbeleving. We zorgen voor een vriendelijk onthaal, kundige uitvoering van de werkzaamheden en binnen een dag een factuurtje per e-mail om te bevestigen dat alles in goede orde verwerkt is. Doordat deze processen elkaar heel natuurlijk opvolgen blijf je als klant niet met het gevoel achter dat er nog iets mist. Ook merken we dat mensen door deze actieve benadering sneller bereid zijn klantervaringen te delen, iets wat voor ons essentieel is.

Mijn advies als groeiondernemer?

Zorg ervoor dat je bedrijf ook een efficiënte werkwijze heeft met betrekking tot de administratie. Het zet de puntjes op de i in je organisatie en biedt veel rust en meer kansen dan je zou verwachten. Daarnaast is het belangrijk dat je een sparringpartner hebt die je helpt de beste informatie uit je cijfers te halen zodat je snel tot beslissingen kunt komen.

Voor ons sloot de praktische aanpak van Accloudant perfect aan op onze behoeften.