Facturatie uitbesteden

Omdat je als ondernemer al met genoeg zaken tegelijk bezig bent, kan het soms een goede keus zijn om je facturatie uit te besteden. Dat is één zorg minder! Hoe je je facturatie kunt uitbesteden en wat de voor- en nadelen zijn, lees je hier. 

Facturatie uitbesteden aan een professional

Je facturatie is een van de meest belangrijke onderdelen van je onderneming: het brengt geld in het laatje. Als je vertraging ondervindt in het produceren van facturen en de betaling ervan, komt er weinig tot geen geld binnen, waardoor je cashflow in de problemen kan komen. Om ervoor te zorgen dat je facturen op tijd de deur uitgaan en ze op tijd worden betaald, is het belangrijk om een duidelijk overzicht te hebben van je administratie. Alleen op deze manier is het mogelijk om op tijd actie te ondernemen. Heb je hier zelf geen tijd voor? Dan kun je ervoor kiezen om je facturatie uit te besteden.

Gespecialiseerd bureau

Het is mogelijk om je facturatie uit te besteden aan een gespecialiseerd bureau of bedrijf. Zij versturen en innen de facturen en bewaren het overzicht. Wordt er niet op tijd betaald? Dan sturen zij er een herinnering uit. Het outsourcen van je facturatie op deze manier komt vaak in de vorm van een abonnement. Je betaald dan voor de diensten per maand of per jaar.

Gespecialiseerd bureau

Factoring bedrijf

Er bestaat ook een alternatieve vorm van financiering, namelijk factoring. Hierbij verkoop je jouw openstaande facturen aan een factoring bedrijf. Deze zorgt ervoor dat het bedrag meteen uitbetaald wordt en je het geld vaak al binnen 24 uur op je rekening hebt staan. Op deze manier ben je niet afhankelijk van de betalingstermijn. Ook deze dienst komt uiteraard met een prijskaartje. De kosten verschillen echter sterk per bedrijf. Het is daarom goed om eerst uitgebreid onderzoek te doen en de verschillende bedrijven te vergelijken.

De voordelen van je facturatie uitbesteden

Het outsourcen van je facturatie heeft veel voordelen. Op het moment dat je geen tijd meer hoeft te besteden aan debiteurenbeheer, heb je meer tijd over om te doen waar je goed in bent: ondernemen. Het geeft je de mogelijkheid om efficiënt en effectief je werk te doen, zonder om te kijken naar de administratie. Daarnaast neemt iemand met specialistische kennis je facturatie over, waardoor je er zeker van kan zijn dat je administratie zo goed mogelijk verloopt. 

Kies je voor het uitbesteden van je facturatie aan een factoring bedrijf? Dan is het voordeel dat je eerder je geld binnen hebt. Dit kan een positieve invloed hebben op je werkkapitaal.   

De nadelen van je facturatie uitbesteden

Elk voordeel heeft zijn nadeel, zo ook het uitbesteden van je facturatie. Dit betekent namelijk dat je afhankelijk bent van een derde partij. Daarnaast is het zelf runnen van je debiteurenbeheer een leerzaam proces. Op het moment dat je je handen ervan af haalt, hoef je je niet meer te verdiepen in je facturatie, waardoor je kennis mis kunt lopen.

Facturatie wel of niet uitbesteden?

De keuze of je debiteurenbeheer uit te besteden is dus sterk afhankelijk van je specifieke situatie. Wil je flexibel zijn, nergens naar hoeven om te kijken en je tijd besteden aan het ondernemen? Dan is je facturatie uitbesteden een goede keus. Heb je toch nog veel te leren over je administratie? Dan is het misschien goed om outsourcing nog een tijdje uit te stellen. Twijfel je? Je kunt altijd de hulp inschakelen van een professional voor op maat gemaakt advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *